Skrapari Në Gotë – Mbahet në Bogovë, eventi që i Festës së Rakisë u mbajt në Bogovë

Bogova, një ndër ndalesat turistike natyrore të Skraparit, n’a bashkoi sërisht. Në datat e Festave lokale, aktiviteti “Skrapari në Gotë” bashkoi dje, qindra e qindra vendas e vizitorë, në një mbrëmje të veçantë në kuadër të përfshirjes së Bogovës në Programin “100 fshatrat turistikë”. Pija tradicionale, Rakia e Skraparit, gatimet tipike, kënga dhe urimet ishin ato që e bënë këtë mbrëmje të veçantë. E sikundër çdo urim bashkon njerëzit, dje Bogova bashkoi plot miq e të ftuar, artizanë dhe prodhues lokalë. Ishte nder për ne prania në këtë takim e figurave të rëndësishme që kanë dhënë e japin kontribut për Skraparin në mbështetjen e programeve zhvillimore të tij dhe duke ndihmuar me çdo përpjekje bashkinë tonë. Deputetet Spartak Braho, Nasip Naço, Fidel Ylli, Prefekti i Qarkut Berat Harilla Dafa si dhe Kryetari i Komunës Vaccarizzo Albanese Antonio Pomillo nderuan me praninë e tyre në festën që mblodhi Skraparin e traditave, zakoneve dhe vlerave brenda një gote plot mirësi duke e bërë Bogovën edhe më të bukur me festa të tilla që do të jenë pjesë e axhendave vjetore. Festa e gjatë kaloi nën muzikën popullore tradicionale të Skraparit dhe valleve tona duke e bërë festën edhe më të bukur…
Sepse Skrapari ngado… është një Festë e Pambarimtë!
 

Kryetari i Bashkisë Skrapar z.Nesim Spahiu pret Kryetarin e Bashkisë së Vaccarizzo Albanese z. Antonio Pomillo

Paraditen e së shtunës 22 shtator 2018 , Kryetari i Bashkisë Skrapar z.Nesim Spahiu priti një delegacion të Komunës së Vaccarizzo Albanese, në mjediset e Bashkisë Skrapar.  Gjatë paradites ishin pamjet e Kanionioneve të Osumit që u vizituan të parat dhe që mrekuluan Kryetarin e Komunës së Vaccarizzo Albanese z.Antonio Pomillo si dhe përfaqësues së sipërmarrjes së vendit ku mrekullisht gjuha dhe tradita shqip ruhen mirëfilltasi në mes të arbëreshëve shekullor. Në takim, e mbajtur në mjediset e bashkisë Kryetari i Bashkisë Skrapar z.Spahiu njohu miqtë me Skraparin, Traditat dhe zhvillimin turistiko-kulturor ku po mbështetet zhvillimi i gjithë zonës. Nga ana e tij z.Pomillo theksoi rëndësinë e vazhdi mit të bashkëpunimit të ndërsjelltë mes dy bashkive tona. Emblemat simbolike të Bashkive Respektive u shkëmbyen si një tregues se përpjekja jonë e bashkëpunimit mes palëve do të vazhdoj sukseshëm. Miqtë vizituan mjediset e institucionit vendor të Bashkisë Skrapar si dhe disa ndër vendet e atraksioneve turistike të zonës, ku vëmendja e mbresat pa dyshim ishin pozitive jo vetëm për Kanionet e Osumit por edhe për gjithë qytetin. Në vijim disa imazhe nga ky Aktivitet.
Eventi mblodhi qindra skraparas: Mbahet në Skrapar eventi Skrapari Fest Art 2018

Kushtuar traditës, valleve, muzikës dhe turizmit, Skrapari i kësaj fundjave të parë të gushtit 2018 mblodhi me qindra banorë në qëndrën e festave në Çorovodë. Muzika popullore, vallet dhe këngëtarë të ftuar për më shumë se 65 minuta mbajtën një atmosferë feste në Skrapar. Aktiviteti u organizua nga Qëndra Kulturore “Riza Cerova” nën kujdesjen e veçantë të Kryetarit të Bashkisë Skrapar z.Nesim Spahiu dhe në të morrën pjesë këngëtarët Nesim Mëno, Dashuri Hysaj, etj. Aktiviteti u shoqërua edhe me interpretime dhe vjersha nga më të vegjlit që vallëzuan me publikun në skenë. Gjatë gjithë kohës së eventit ky i fundit u shoqërua me pamje grafike dhe video në një projektim në sfond. Shohim disa imazhe nga ky aktivitet.