Dita Ndërkombëtare e Paqes “zbret” në Skrapar

Çdo 21 Shtator, Organizata e Kombeve të Bashkuara dedikon një datë globale për paqen. Me tematika të ndryshme, vit pas viti, sensibilizmi për rëndësinë e kësaj date, ndihet në gjithë botën. Këtë vit, Slogani i kësaj dite është Aksioni Klima për Paqe, dhe ai mbështetet në rëndësinë që duhet t’i japim mjedisit. Për këtë arsye Bashka Skrapar, përmes një takimi të hapur organizoi një aktivitet dedikuar kësaj date. Përmes diskutimeve dhe bisedave në një odeon idesh, pjesëmarrësit theksuan rëndësinë e nismave komunitare për mjedisin dhe ndërveprimeve të tjera që kanë si inisiator vetë komunitetin. Ne zbresim në komunitet për të vijuar me misionin tonë…
Bashkia Skrapar – Një Bashki Sociale!

Fjala e Kryetarit të Bashkisë Skrapar në ceremoninë e hapjes së vitit të ri shkollor Shkolla e Mesme e Përgjithshme “Ramiz Aranitasi” Çorovodë


Të dashur nxënës dhe prindër,

Të nderuar kolegë mësues,

Është kënaqësi e vecantë për mua të jem sot këtu, për t’ju uruar një vit të mbarë

shkollor. Uroj të keni kaluar pushime relaksuese dhe të jeni tashmë gati për sfidën

që ju pret këtë vit. Kam zgjedhur të vij në këtë shkollë, jo thjesht për shkak të

detyrës që mbaj, por të jem i sinqertë edhe për nostalgji. Kam pasur fatin të punoj

për disa vite në këtë shkollë, të cilat janë të paharruara në gjithë vitet e mia të

punës. Ish nxënësit e mi të atyre viteve, janë sot të suksesshëm në profesionet e tyre

dhe janë në të njëjtën kohë ndër miqtë e mi më të mirë. Kjo është diçka që i jep

kënaqësi çdo mësuesi. Ndaj, edhe unë uroj që kjo gjë të ndodhi me ju mësues dhe

nëxënës të kësaj shkolle.

Gjimnazi Ramiz Aranitasi është dhe duhet të jetë një institucion elitar i arsimit në

Bashkinë tonë. Që nga dita e parë çeljes së tij, ai ka edukuar breza të tërë të

suksesshëm në të gjitha disiplinat dhe profilet. Individë të cilët kanë bërë emër në

profesionet e tyre, jo vetëm në Skrapar, por edhe në shkallë vendi, madje edhe

jashtë vendit, kanë mësuar në këtë shkollë. E tillë, elitare dhe në pararojë, duhet të

vazhdojë të jetë kjo qendër arsimore për Skraparin. Përfitoj nga rasti të shpreh

respektin dhe mirënjohjen time për gjithë ata mësues që ndër vitë kanë punuar

me pasion, përkushtim dhe profesionlizëm në këtë shkollë.

Numri i të regjistruarve në konviktin e kësaj shkolle këtë vit dëshmon se ky

gjimnaz nuk i përket më vetëm qytetit të Çorovodës, por të gjithë Skraparit. Ndaj

nga ky oborr kam kënaqësinë tju uroj gjithë nxënesve, prindërve të tyre dhe

mësuesve,  një vit  sa më të sukseshëm mësimor.

Mësimdhënia është një profesion, i cili gjithmonë sjell shpresë dhe mundësi. Ju si

mësues prisni shumë nga nxënësit tuaj, por edhe këta të fundit presin kujdes,

përkushtim dhe profesionalizëm të lartë nga ju. Prindërit e tyre, që sakrifikojnë aq

shumë, po ashtu kanë pritshmëri të larta ndaj jush. Ndaj asnjëra palë kurrë nuk

duhet të lodhet së bëri punën e vet në lartësinë që e dikton dinamika e zhvillimit të

sotëm shoqëror. Mësuesit, nxënësit dhe prindërit duhet të jënë një trinom i pandarë,

pasi të gjithë punojnë për një qëllim të vetëm. Një gjë nuk duhet harruar asnjëherë.

Për ju nxënës, arsimi është pasaporta drejt së ardhmes. Ndaj sa më shumë të punoni

sot aq më e mirë dhe e sigurtë do të jetë e ardhmja juaj nesër, aq më të përgatitur do

të jeni për sfidat e panumërta që ju presin. Jo më kot Aristoteli thoshte se “rrënjët e

arsimimit janë të hidhura (dhe më të ai nënkuptonte punën e madhe) por frutet e saj

janë të ëmbla.

Bashkia e Skraparit, si pushtet vendor do të bëjë çdo gjë të mundur për t’ju

mbështetur në këtë proçes kaq të rëndësishëm. Shumë shpejt, Bashkia do të

realizojë një investim serioz sa i takon rehabilitimit të ambienteve të jashtme të

shkollës tuaj, për ta sjellë atë në parametrat dhe standardet më të mira që një

shkollë e tillë dhe ju, mësues dhe nxënës, meritoni. Si kryetar bashkie, për shkak

edhe të profesionit tim, do të jem gjithmonë e më pranë mësuesve dhe nxënësve.

Do ta përfundoja këtë fjalë përshëndetëse, duke cituar një moshataren tuaj, 16

vjeçe, nga Pakistani, e cila duke iu drejtuar Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve

të Bashkuara tha: “Një nxënës, një mësues, një libër dhe një penë, mund të

ndryshojnë botën”. Një thënie shumë kuptimplotë, që vetëm në një rresht

përmbledh shumë. Ju jeni e ardhmja e kësaj bote, ju do ta ndryshoni atë. Ju dhe

bashkëmoshatarët tuaj do ta bëni Shqipërinë më të mirë, më të begatë.

Shijojini vitet e shkollës së mesme, pasi janë të paharruara në kujtesën e secilit prej

jush. Mësoni shumë, por edhe argëtohuni, merruni me sport, respektojini mësuesit

tuaj, por po ashtu respektoni, ndihmoni dhe mbështesni njëri-tjetrin, zhvilloni

shoqëri të sinqertë. Është gjëja më e mirë që mund të bëni. Bëhuni qytetarë të denjë

të këtij vendi.

Edhe njëhërë, ju uroj një vit shkollor plot suksese!

Ju faleminderit!