Sqarim për opinionin publik

Lidhur me lajmin e publikuar nga TV Ora News, “Hije Skandali ne Bashkinë Skrapar”, i cili ka si burim informacionet e deformuara qëllimisht nga dega e LSI Skrapar, dëshirojmë të sqarojmë opinionin publik se:

Në funksion të rritjes së sigurisë rrugore në qytet, Këshilli Bashkiak Skrapar miratoi një fond prej 2.997.953 lekë, për blerjen e pengesave rrugore. Pas shpalljes së procedurës përkatëse, në tender u paraqitën katër operatorë ekonomik.  Komisioni i Vlerësimit të Ofertave, në zbatim të Ligjit nr. 9643, datë 20.11.2006, “Për prokurimin publik” i ndryshuar, dhe VKM nr. 914, datë 29.12.2014, “Për miratimin e rregullave të prokurimit publik” i ndryshuar, bëri vlerësimin e dokumentacionit të paraqitur nga këta operatorë. Renditja përfundimtare, u është bërë  e  njohur operatorëve ekonomik pjesëmarrës në këtë procedurë.  Në përfundim të afatit të ankimimit, rezultoi se nuk u paraqit asnjë ankesë nga operatorët pjesëmarrës.

Për sa më sipër, ju informojmë se procedura e prokurimit  është zhvilluar në transparencë të plotë dhe në përputhje me ligjin.

Garantojmë opinionin publik se, Bashkia do të jetë gjithmonë transparente dhe më se e përgjegjshme në përdorimin e fondeve publike dhe sigurojmë se çmimi të cilit i referohet dega LSI Skrapar, është tërësisht abuziv dhe i pavërtetë.

Autoriteti Kontraktor  (Bashkia Skrapar) në përllogaritjen e fondit limit i është referuar VKM nr. 629, datë 15.07.2015, “Për miratimin e manualeve teknike te çmimeve të punimeve të ndërtimit dhe të analizave teknike të tyre”. Sipas këtij manuali, njësia matëse e kurrizeve artificiale  me lartësi 5cm, është copë, me çmim 15,042 leke për copë, pa TVSH. Duhet bashkimi i disa copave për të formësuar një pengesë rrugore, kjo e varur nga gjerësia e rrugës. Fondi limit i llogaritur në këtë procedurë ka qenë 166 copë x 15,042 lekë = 2,496,972 lekë pa TVSH, ose 2,996,366 lekë me TVSH.  Oferta fituese për këtë procedure, është 13,000 lekë për copë pa TVSH,  në total  2,158,000 lekë pa TVSH, ose  2,589,600 lekë me TVSH.  Sipas  të dhënave të mësipërme, nuk është aspak e vërtetë që çmimi për ketë procedurë prokurimi është përllogaritur 10 herë më shumë nga ai i manualit.

Bashkia, sikurse çdo institucion tjetër operon sipas çmimeve të manualeve të miratuara dhe në fuqi, dhe jo sipas çmimeve të gatuara në kuzhinën e LSI Skrapar, e cila ka si qëllim të vetëm dizinformimin e publikut. Me këtë rast, e ftojmë LSI dhe këdo të interesuar të vijë dhe të marrë informacionin e duhur për çdo procedurë që zhvillon Bashkia Skrapar.

Në përfundim, duke vlerësuar TV Ora News, dhe në respekt të misionit të tij për mirë informimin e publikut, do të dëshironim që përpara publikimit të këtij lajmi, krejtësisht të pavërtetë, të kishte marrë informacionin e nevojshëm nga Bashkia Skrapar, e cila mbetet gjithmonë e hapur për këdo të interesuar, qofshin këto edhe organe të medias.

Ju faleminderit.

Së Bashku… 60 Vjet! Festohet në Çorovodë 60 Vjetori i Gjimnazit “Ramiz Aranitasi”

Një zile simbolike tringëlloi sërisht, për t’i rikthyer ata në shkollën e dashur ku kaluan vite dhe u rritën bashkë me të. Të shunën rreth orës 09:30 në Gjimnazin “Ramiz Aranitasi” u takuan sërisht mësuesit e nxënësit e këtij institucioni ndër vite ndërsa vizituan klasat dhe shihnin me kujdes fotot e së dikurshmes që u ripërjetësua. Me thinja dhe rrudha dhe me një emocion të papërshkrueshëm ish kolegët takonin njëri – tjetrin, qytetarët takonin mësuesit e tyre të parë dhe përfitonin nga rasti për të bërë fotografi me të papërsëritshmit. Emocioni i veçantë kur Drejtori Aktual i Gjimnazit takonte Drejtorin e parë z.Qani Zaimi i cili ishte pjesë e një sërë aktivitetesh të ditës. Kryetari i Bashkisë Skrapar, njëherësh mësues i këtij institucioni z.Adriatik Mema mikpriti dhe shoqëroi të pranishmit gjatë gjithë ditës që i’u dedikua 60 Viteve të Gjimnazit “Ramiz Aranitasi”… një krenari më shumë e qytetit tonë!

Skrapari N’Gotë – Çorovoda mikpriti Edicionin e Dytë -Ministri Blendi Klosi: ” Vijojmë promovimin e traditës”

Edicioni i dytë i festës lokale “Skrapar n’gotë” u zhvillua këtë të shtunë 26 tetor 2019 në Çorovodë. Mes instalacioneve të shumta dhe demostrimit të pijeve dhe produkteve lokale, Çorovoda mikpriti mes qindra të pranishmëve, Ministrin e Turizmit dhe Mjedisit z.Blendi Klosi, Prefekten e Qarkut Berat, znj. Valbona Zylyftari, Deputetët e nderuar të Parlamentit Shqiptare z. Adnor Shameti dhe Spartak Braho etj.  E konceptuar si një dinamike lëvizëse, mes viteve dhe kohëve rreth 40 fermerë të prodhimeve në gotë , biznese lokale të prodhimit të pijeve raklamuan mes instalacioneve produktet e zonës. Kryetari i Bashkisë Skrapar tha ndër të tjera se kjo festë u përket të gjithë banorëve të Skraparit të cilët vjelin produktet e mundit të tyre të krenarisë dhe traditës. Ministri i Turizmit dhe Mjedisit Blendi Klosi theksoi se festat lokale, po bëhen një traditë që përsëritet falë suksesit dhe kërkesës së vetë komunitetit duke nxitur turizmin dhe promovuar ekonominë lokale.

Festa është gjithashtu një mundësi e artë për të promovuar Skraparin turistik me destinacionet si kanionet e Osumit, malin e Tomorit, por edhe shumë atraksione të tjera natyrore për të cilat ministri Klosi u bën thirrje veçanërisht turistëve vendas që ta vizitojnë zonën, të provojnë shijen e rakisë dhe mikpritjen e banorëve.

Ministri Klosi tha se do të vazhdojë promovimi i të gjitha vlerave dhe traditave që ka kjo zonë ndërsa siguroi mbështetjen për vijimin e festave lokale në të gjithë vendin, gjatë gjithë vitit.

“Ku tjetër më bukur se në Skrapar mund të realizohej festa e rakisë, apo Skrapari në Gotë. Është një festë tradicionale tashmë e organizon prej disa vitesh por ky vit me fatin e mirë që ka shumë diell dhe i gjithë Skrapari sot është në shesh për të bërë shumë më tepër promocion për një nga produktet më me emër që Skrapari ka në të gjithë Shqipërinë dhe për ta shndërruar këtë produkt kaq të bukur edhe turistik në një produkt financiar dhe ekonomik për banorët e kësaj zone”, tha ministri Klosi.

Klosi tha se, “është nga ato ditë të shënuara kur të gjithë mblidhen të gjithë së bashku dhe bëjnë promovim për një fushatë të mirë të prodhimit të rakisë së re, ku mblidhen nga e gjithë zona për të dëshmuar se tradita vazhdon dhe se kjo jetë ka shumë më tepër nevojë për gëzim, për hare dhe edhe për këngë, edhe për dolli, por po ashtu një mundësi e artë për të promovuar Skraparin turistik, Skraparin që ka një nga destinacionet më të bukura që janë kanionet e Osumit por ka edhe malin e Tomorit, ka kaq shumë burime natyrore që mund të kthehen fare mirë në burim turistik për turistët e vendit dhe të huaj”.

“Do të doja shumë që të vazhdojmë festat lokale gjatë gjithë vitit për të shtuar ekonominë dhe turizmin në këto zona. Ne do të vazhdojmë të promovojmë të gjitha vlerat dhe traditat që ka kjo zonë dhe që janë të gjitha unike dhe të mrekullueshme”, përfundoi Klosi.