Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Programi Kombëtar i Praktikave të Punës fton profesionistët e rinj nga 21 – 26 vjeç për aplikime deri në 28 shkurt 2019


Deri në 28 shkurt 2019 në adresarin elektronik http://praktika.arsimi.gov.al çdo i ri nga 21 – 26 vjeç me arsimin e nivelit bachelor do të ketë mundësi të aplikoj për rreth 2 000 praktika punësimi të krijuara në afro 170 institucione të ndryshme qëndrore, varësie apo edhe bashki.  Edhe Bashkia Skrapar i është afruar kësaj nisme dhe inkurajon të gjithë të rinjtë të aplikojnë deri në 28 shkurt 2019. Aplikimi është i shpejtë dhe i shkurtër në kohe. Ky program mbështetet nga Kryeministria, Ministria e Arsimit dhe Sportit, Departamenti i Administratës Publike dhe UNDP.

 

Edukimi është i pari – Njësia e Mbrojtjes së Fëmijëve në Bashkinë Skrapar në aktivitete me fëmijët për Sigurinë në Internet


Me telefonë në duar, para kompjuterit, me mundësi hyrjeje në internet në çdo ambjent ku ndodhen, fëmijët janë në çdo moment përballë rrezikut që vjen nga interneti. Realiteti i përkthyer në shifra është një thirrje e vazhdueshme për vigjilencë dhe ndërgjegjësi, Përfshirja e fëmijëve mbetet pikë kyce për t ‘iu përgjigjur këtij rreziku. Qasja e prindërve ndaj këtij problemi, ndonëse në forma të ndryshme, shkon gjithmonë drejt kufizimit të fëmijeve në përdorimin e internetit.

Çfarë është dita e Internetit të sigurt ?
16 vitet e fundit, kjo ditë ka shënuar një fushatë botërore vjetore, e cila synon rritjen e vëmendjes për një internet më të mirë dhe më të sigurt, ku çdokush gëzon të drejtën të përdor teknologjinë jo vetëm në mënyrë të sigurt por dhe me përgjegjshmëri, respekt, në mënyre kritike dhe kreative. Fushata ka si qëllim gjithashtu ndërgjegjësimin e të rinjve dhe fëmijëve, prindërve, mësuesve dhe punonjësve socialë, ashtu si dhe të ndërgjegjësojë industritë, vendimarrësit dhe politikanët, për inkurajimin e tyre në luajtjen e një roli të rëndësishëm për krijimin e një interneti më të sigurt, parë kjo si një përgjegjësi për çdo përdorues duke mos cënuar liritë dhe të drejtat e individëve pavarësisht moshës, gjinisë, besimit dhe përkatësisë etnike të përdoruesve të tjerë.

Andaj në kuadër të kësaj dite ndërkombëtare, Bashkia Skrapar nëpërmjet Zyrës së Njësisë së Mbrojtjes së Fëmijës dhe Barazisë Gjinore në bashkëpunim me Shkollën 9 – Vjeçare “Kahreman Ylli” me nxënësit e klasës së VI, zhvilluan sot një orë informuese dhe ndërgjegjësuese mbi Internetin dhe ndikimet pozitive dhe negative në jetën tonë.

Një internet më i mirë fillon me ty! Bashkë për një Internet më të Sigurt!

Presidenti i Republikës së Shqipërisë Ilir Meta merr pjesë në 75 Vjetorin e Betejës së Tendës së Qypit

“Mbrojtja e Vlerave të Luftës Antifashiste Nacional Çlirimtare është një detyrë e të gjithëve që t’a trasmetojmë brez pas brezi pasi është e rëndësishme t’a kuptojmë që Liria nuk është e dhënë njëherë e përgjithmonë për atë janë bërë sakrifica të pashembullta dhe çdo nënvlerësim i këtyre sakrificave mund t’a rrezikoj në të ardhmen lirinë e vendit, sovranitetin, integritetin e tij aq më tepër që pavarësisht Heroizmit të madh po prapë jemi një vend i vogël. Kështu që na duhet gjithmonë ti edukojmë fëmijët me këtë ndjenjë atdhedashurie, të forcojmë identitetin kombëtar…” – Tha kështu ndër të tjera Presidenti i Republikës Shkëlqesia e tij, z.Ilir Meta në 75 Vjetorin e Betejës së Tëndes së Qypit, në një aktivitet të mbajtur në Nishicë, Skrapar.