Rikthehet në Skrapar Miss dhe Mister Lulja, një aktivitet që ka zënë prej vitesh një vend në kalendarin e festave.

Ky event dhuroi emocione të veçanta për fëmijët, prindërit dhe qytetarët e shumtë, në sajë të mirë organizimit nga Qendra Kulturore e Fëmijëve “Meleq Staravecka” në bashkëpunim me Qendrën Kulturore “Riza Cerova”, kopshtet dhe shkollat e qytetit.

Magjia e kësaj feste ishin fëmijët e shumtë, që e zbukuruan si asnjëherë më parë, sheshin qendror të qytetit, me talentet dhe bukurinë  e tyre.

Përveç festimit, ky event përcolli mesazhin e kujdesit të vazhdueshëm që prindërit, mësuesit dhe gjithë shoqëria duhet të tregojë për të ardhmen e këtyre fëmijëve.

Në përshëndetjen e tij, duke uruar festën e 1 Qershorit, Kryetari i Bashkisë theksoi se: “1 Qershori përveçse një ditë e shënuar për fëmijët duhet të jetë një ditë reflektimi dhe përgjegjësie për të bërë më shumë për këta fëmijë të mrekullueshëm. Të gjithë duhet të sakrifikojmë shumë sot, për një të ardhme më të mirë për fëmijët tanë. Vetëm kështu, ëndrrat e tyre do të bëhen realitet”.

Duke ju referuar konkurrimit Miss dhe Mister Lulja, Kryetari shtoi se: “Çdo fëmijë pjesëmarrës në këtë konkurrim dhe çdo fëmijë në këtë shesh është një lule në llojin e vetë, dhe të gjithë së bashku e bëjnë botën tonë një kopësht të bukur”.

Një falënderim i veçantë shkon për Qendrën Kulturore të Fëmijëve “Meleq Staravecka”, Qendrën Kulturore “Riza Cerova”, kopshtet dhe shkollat e qytetit  që kontribuan për këtë event kaq të bukur dhe mbresëlënës.