Ky janar ishte i veçantë për Bashkinë tonë.
Së paku 17 personalitete, figura të veçanta dhe njerëz me kontribute në fusha të ndryshme të jetës proaktive në Skraparin e vlerave, i’u bashkuan më shumë se 2500 të zgjedhurve në gjithë Shqipërinë, me misionin e veçantë 🌎“Ambasador i Paqes”🌎.
Federata e Paqes Universale në Shqipëri në Bashkëpunim me Bashkinë Skrapar organizuan për të parën herë krijimin e një Strukture të quajtur ndryshe si Këshilli Lokal i Paqes. Kreu i kësaj federate në Shqipëri z.Gaqo Apostoli përshëndeti hyrjen e Skraparit në këtë strukturë, e cila do të pasurohet në takimet e radhës edhe me prani të shumë emrave dhe personaliteteve të tjerë skraparas. Vlerësimet nuk munguan për kontribute në Sport, Shëndetësi, Arsim, Shoqëri Civile, Media, Histori, Religjion, Folk etj.