Takim ndërgjegjësues mbi sigurinë në shkolla.
Në kuadër të bashkëpunimit institucional midis Bashkisë Skrapar, Komisariatit të Policisë dhe shkollave të qytetit, nisën sot veprimtaritë ndërgjegjësuese me fokus ndalimin e fenomeneve negative dhe rritjen e parametrave të sigurisë në shkolla dhe pranë tyre.
Në aktivitetin e organizuar sot, në shkollën e mesme të përgjithshme “Ramiz Aranitasi”, morën pjesë përfaqësues të Bashkisë, përfaqësues të Policisë, drejtues të shkollës, mësues, psikologë, oficerë të sigurisë dhe përfaqësues nga qeveria e nxënësve.

Përfaqësues të Bashkisë pjesëmarrës në këtë takim vunë theksin në nevojën e bashkërendimit të përpjekjeve për të identifikuar në funksion të garantimin të sigurisë në shkolla.

Nga ana e tij, shefi i rendit në Komisriatin e Policisë Komisar Shyto Laze, theksoi se siguria në shkolla është përgjegjësi ligjore e të gjithë aktorëve. Ndaj dhe kërkohet të bashkëpunohet për identifikimin e hershëm të problematikave për të mos lejuar që ato të gjejnë vend në mjediset tona shkollore.
Gjatë takimit u diskutua në detaje sesi të ndërtohet në vijueshmërinë bashkëpunimi midis shkollave, Bashkisë dhe organeve të Policisë me synim garantimin në vazhdimësi të sigurisë në shkolla.

Gjithashtu, u theksua domosdoshmëria e reagimit dhe kontributit të gjithsecilit, për t’u ardhur në ndihmë të rinjve në nevojë, në mënyrë që të mos i lejojmë të vijojnë drejt akteve të paligjshme që të çojnë drejt greminës, por të ecin në rrugën e dijes, në rrugën e sigurt drejt së ardhmes.
Takime si ky i sotmi, do të vijojnë edhe në shkolla të tjera si në qytet, ashtu edhe në Njësitë Administrative.