Çdo 21 Shtator, Organizata e Kombeve të Bashkuara dedikon një datë globale për paqen. Me tematika të ndryshme, vit pas viti, sensibilizmi për rëndësinë e kësaj date, ndihet në gjithë botën. Këtë vit, Slogani i kësaj dite është Aksioni Klima për Paqe, dhe ai mbështetet në rëndësinë që duhet t’i japim mjedisit. Për këtë arsye Bashka Skrapar, përmes një takimi të hapur organizoi një aktivitet dedikuar kësaj date. Përmes diskutimeve dhe bisedave në një odeon idesh, pjesëmarrësit theksuan rëndësinë e nismave komunitare për mjedisin dhe ndërveprimeve të tjera që kanë si inisiator vetë komunitetin. Ne zbresim në komunitet për të vijuar me misionin tonë…
Bashkia Skrapar – Një Bashki Sociale!