Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Përkujtohet 75 Vjetori i Betejës së Tendës së Qypit – Fjala e Plotë e Kryetarit të Bashkisë Skrapar z.Nesim Spahiu


U kujtua sot, në Nishicë, Skrapar Beteja e Lavdishme e Tendës së Qypit, që këtë vit përkon me 75 Vjetorin e saj.
Presidenti i Republikës së Shqipërisë, Shkëlqesia e Tij, z.Ilir Meta mori pjesë në aktivitetin kushtuar kësaj ngjarje të rëndësishme jo vetëm të popullit të Skraparit por të Bijëve e Bijave të Shqipërisë që sakrifikuan jetën për Çlirim. Mes të pranishmëve edhe Kryesia e Komitetit të Veteranëve të Rrethit, Deputetë dhe pjesëtarë të Familjeve të Dëshmorëve. Gjatë fjalës së rastit Kryetari i Bashkisë Skrapar z.Nesim Spahiu ndër të tjera tha:

Dëshiroj t’ju falenderoj të gjithëve për pjesëmarrjen në këtë ngjarje të veçantë në 75 vjetorin e Betejës së Tendës së Qypit. Kjo betejë është një nga betejat me të lavdishme të luftës Nacional Çlirimtare
Fitorja e forcave partizane, grupit të Skraparit dhe Brigadës së Parë Sulmuese në këtë betejë ndaj forcave gjermano-balliste do shënonte kthesën e madhe në fitoren përfundimtare për Çlirimin e vendit. Ne sot përkujtojmë me respekt dhe mirënjohje, të gjithë ata që bënë këtë luftë, kujtojmë me respekt 17 Dëshmorët e kësaj beteje që bënë sakrificën më sublime – Jetën e tyre të re.
Kujtojmë Komandantin dhe Komisarin e Grupit të Skraparit Heroin e Popullit Zylyftar Veleshnja dhe Iljaz Sevranit. Një meritë të padiskutueshme në këtë betejë ka edhe komandanit i brigadës së parë sulmuese, burri i shtetit ushtaraku i zoti dhe i talentuar Mehmet Shehu. Lufta Nacional Çlirimtare ka qënë dhe do të mbetet një nga ngjarjet më të rëndësishme të Historisë sonë Kombëtare pavarësisht përpjekjeve për t’a mohuar dhe anashkaluar atë. Ngjarjet e fundit, rehabilitimi i disa figurave nacionaliste të damkosura nga popullli si tradhëtarë që hapturazi bashkëpunuan me pushtuesit në dëm të interesave kombëtare janë të papranueshme nga ne. Mirënjohja, vlerësimi dhe përkujtimi i dëshmorëve e heronjve së ngjarjeve të luftës Nacional Çlirimtare ka qënë dhe do të mbetet një nga prioritet tona të qeverisjes sonë lokale.
Lavdi Betejës së Tendës se Qypit!
Lavdi dhe mirënjohjeve Dëshmorëve të kësaj beteje, partizanëve dhe të gjithë atyre që kontribuan në këtë luftë!

17 Personalitete të Skraparit vlerësohen nga Federata Universale e Paqes Shqipëri me titullin “Ambasador të Paqes”

Ky janar ishte i veçantë për Bashkinë tonë.
Së paku 17 personalitete, figura të veçanta dhe njerëz me kontribute në fusha të ndryshme të jetës proaktive në Skraparin e vlerave, i’u bashkuan më shumë se 2500 të zgjedhurve në gjithë Shqipërinë, me misionin e veçantë 🌎“Ambasador i Paqes”🌎.
Federata e Paqes Universale në Shqipëri në Bashkëpunim me Bashkinë Skrapar organizuan për të parën herë krijimin e një Strukture të quajtur ndryshe si Këshilli Lokal i Paqes. Kreu i kësaj federate në Shqipëri z.Gaqo Apostoli përshëndeti hyrjen e Skraparit në këtë strukturë, e cila do të pasurohet në takimet e radhës edhe me prani të shumë emrave dhe personaliteteve të tjerë skraparas. Vlerësimet nuk munguan për kontribute në Sport, Shëndetësi, Arsim, Shoqëri Civile, Media, Histori, Religjion, Folk etj.

Përfaqësues të Dhomës së Tregëtisë Italo – Shqiptare në Bashkinë Skrapar

Përfaqësues të Dhomës së Tregëtisë Italo – Shqiptare zgjodhën Bashkinë Skrapar në takimin e kryer mesditën e sotme. Ide të reja të bashkëpunimit bilateral, nxitje të formave të ndërveprimit Agro Kultural dhe Turizmit, ishin në fokus të takimit të organizuar në Mjediset e Bashkisë Skrapar. Puna e mirë dhe përkushtimi maksimal që Bashkia Skrapar dëshmon në veprimtarinë e përditshme po zgjojnë interes gjithnjë e më shumë për organizma dhe nisma serioze të kooperimit. Tomasso Scattolari, Presidenti i Dhomës së Tregëtisë Italo – Shqiptare u prit nga NënKryetarja e Bashkisë Skrapar znj.Rudina Llango. Fryma e Bashkëpunimit mes Bashkisë Skrapar dhe A.C.I.A. ishte ajo që dominoi takimin duke krijuar më shumë ura komunikimi të përbashkëta për komunitetin.